Laskelman voi muuttaa kertakorvaukseksi alkuperäisessä hankkeessa ja alkuperäisestä hankkeesta kopioidussa hankkeessa. Jos on epävarmaa, että ottaako asiakas kertakorvauksen, suositellaan kertakorvauslaskelma tehtävän hankekopion kautta, jotta alkuperäinen urakoitsijan laskelma jää alkuperäiseen muotoonsa.

Kertakorvauslaskelma hankekopion kautta

Kun (vakuutusyhtiönä) olet ottanut vastaan urakoitsijan laskelman, tee hankkeesta kopio klikkaamalla hankkeessa Kopioi-kuvaketta.

Järjestelmä tuottaa hankkeen nimeksi "Hankkeen nimi (kopio)". Voit jättää suluissa olevan tekstin ehdotettuun muotoon tai muokata sitä esim. muotoon "Hankkeen nimi (kertakorvaus)". Klikkaa Luo kopio.

Siirry kohtaan Hankkeen osapuolet ja lisää vakuutuksenottajan tietoihin Välimatka kohteesta materiaalitoimittajalle eli se yhden suunnan pituinen kilometrimäärä, joka on asiakkaan etäisyyslaskennan peruste. Lisää myös kertakorvauslaskelmassa käytettävä Sopimus, joka sisältää hintatiedot kertakorvauslaskelmaan.

Siirry seuraavaksi hankkeen laskelmaan. Jos laskelma sisältää omia koodeja, muuta niiden suorittajaksi Vakuutuksenottaja ja toimialaksi Käteinen. Jos laskelma sisältää sovittuja koodeja, lisää vastaavat koodit laskelmassa omiksi koodeiksi ja poista laskelmasta sovitut koodit.

Jos vakuutuksenottajaan liitetty sopimus on vakuutusyhtiön oma "kertakorvaussopimus" ja se sisältää vastaavat sovitut koodit kuin urakoitsijan laskelmassa on, voit lisätä laskelmaan urakoitsijan laskelman sovittuja koodeja vastaavat sovitut koodit hankkeessa käytettävästä "kertakorvaussopimuksesta".

Määrittele omien koodien suorittajaksi Vakuutuksenottaja ja toimialaksi Käteinen

Valitse laskelmassa kaikki muut koodit paitsi jo muuttamasi Omat koodit.

Klikkaa ”Suorittajakuvaketta” ja klikkaa ”Vakuutuksenottaja”.

Klikkaa ”Vaihda kertakorvaukseen”.

Laskelman kaikkien koodien suorittajaksi on nyt muutettu ”Vakuutuksenottaja” ja toimialaksi ”Käteinen”. Urakoitsijan laskelma on muutettu vakuutuksenottajan kertakorvaukseksi.

Kertakorvauslaskelma ilman hankekopiota

Tee edellä olevan prosessin mukaisesti, mutta älä kopioi hanketta.

Huomaa, että jos vaihdat kertakorvauslaskelmasta takaisin urakoitsijalaskelmaan, määräytyvät laskelmakoodien toimialat MEPSin toimialojen mukaisesti, eikä mahdollisesti sopimuksessa määriteltyjen toimialasiirtojen mukaisesti