• Gå til "Materialprislister" som du finner under "Vårt firma"
  • Velg "+ Ny versjon" hvis du vil legge til en ny versjon av en eksisterende prisliste
  • Velg Excel-filen du vil importere.
  • Samsvarer prislisteparameterne med kolonnene i den importerte Excel-filen. Vær oppmerksom på at parametere med en stjerne er obligatoriske. Rullegardinlisten viser innholdet fra hver øverste rad for hver kolonne for å hjelpe deg med å forstå hvilke data som er i kolonnen.
  • Velg "Kopier materialkoblinger" hvis du vil gjenbruke materialkoblinger fra tidligere brukte materialprislister. Tilkoblinger med samme delenummer trer automatisk i kraft.
  • Velg "Start import".
  • Når prislisten importeres, er det bare i statusen Utkast å kunne redigere listen.
  • Velg en dato fra når prislisten er gyldig.
  • Velg "Materialforbindelser". På venstre side er Meps materialprisliste og på høyre side er den importerte materialprislisten. Det er mulig å filtrere Meps-materialprisliste fra sidemenyen ved å velge prisgrupper eller emner. Filtrering er også mulig fra over hver materialprisliste.
  • Hvis du vil koble til, velger du et materiale fra Meps materialprisliste og ett eller flere materialer fra prislisten for importerte materialer. Velg deretter "Koble". Antallsfaktoren må fylles ut for å få riktig mengde materiale i beregningen. Mengdefaktoren skal angis i hvor mange enheter av materialet i den importerte listen som tilsvarer en enhet av materialet i Meps-listen.
  • Koblet materiale vil være synlig i beregningen (for koder som bruker det koblede Meps-materialet). Ikke alle materialer trenger å være koblet sammen.
  •  For å kunne bruke materialprislisten i kontrakter, må den aktiveres. Velg "Aktiver" for å gjøre dette. Vær oppmerksom på at etter aktivering er det ikke lenger mulig å redigere prislisten bortsett fra prisen.