Lämna synpunkt på en kod

Vill du meddela oss på CAB något rörande en kod? Kanske tycker du att koden kan förbättras. Nu går det att lämna synpunkter på MEPS koder direkt i kalkyleringen. Markera koden som du vill kommentera och välj ikonen med pratbubbla för att skriva din kommentar (se bild). Man kan endast lämna synpunkt på en kod i taget. Synpunkterna kommer att granskas av MEPS Dataförvaltning med syfte att förbättra MEPS data (koder, algoritmer, material med mera). Vi har dock inte möjlighet att svara på frågor via kommentarsfunktionen. Om du har frågor om en kod eller behöver hjälp, ska du även i fortsättningen vända dig till support@meps.se

 



Möjlighet att växla mellan kameravyer i besiktningsappen

Nu kan man i besiktningsappen välja om man vill använda MEPS kameravy eller enhetens inbyggda kameravy för Androidenheter. Läs mer här: Ta Bilder med appens kameravy - (endast Android) : Meps (cab.se) 


 

Uppdatering av MEPS materialpriser 

Förändringar i marknadens materialpriser har skett. Därför har vi gjort en justering av materialpriserna i MEPS. För att förstå storleksordningen på prisutvecklingen så bifogas en lista med %-förändring per materialprisgrupp (de vanligaste förekommande). 

 

Vår rekommendation för att få rätt materialpriser i MEPS-uppdrag är att använda sig av avtalade och/eller importerade materialprislistor. Generellt är alltid avtalade och/eller importerade priser det alternativ som bäst motsvarar den faktiska materialkostnaden i ett uppdrag. Se vår instruktionsfilm om hur du importerar egna materialprislistor.

 

 

Materialprisgrupp

%-förändring september 2022

Cu-rör och delar

9%

El-Installationsmateriel

9%

Falsade lister/det - förzinkad

0%

Gipsvaror

8%

Gjutna rör och delar

16%

Golvsp/Latex/Sil/Våtr.matr

3%

Inv färg/spackel/glasf.väv

4%

Isolervaror/Mineralull

7%

Järn/metall/fästmaterial

9%

Kablar och ledningar

15%

Kemisk-tekniska varor

5%

Keramiska varor

-9%

Linoleum

0%

Material för betong och mureri

4%

Parkett o Laminatgolv

7%

Plastmattor

8%

Plaströr och delar

11%

Profilerad plåt

-15%

Sanitetsarmatur

6%

Sanitetsporslin

5%

Snickerier/Skåp/Dörrar mm

13%

Sågade trävaror

0%

Tapeter papper

5%

Teknisk armatur

8%

Textilmattor

2%

Träbaserade skivor

6%

Tätskiktsvaror/Cellplast

9%

Utvändig färg

-1%

Vitvaror

4%

Vävtapeter/Tapeter exklusiva

2%