Toimenpide

Sisältää työvaiheen/toimenpiteen, johon koodi viittaa

Työkappale

Koodin nimi, joka useimmiten on se rakenteen osa, johon toimenpide kohdistuu.

Klikkaamalla koodin nimeä (työkappale) näet missä kohtaa puurakennetta kyseinen koodi sijaitsee

Suorittaja

Määrittele työn suorittaja ja kuka kustannusten jaossa saa korvauksen työstä ja materiaalista.

Klikkaa valittua suorittajaa ja vaihda työn suorittajaksi muu osapuoli hankkeessa.

Suorittajaa vakuutuksenottaja käytetään kertakorvauksissa

Toimiala

Määrittele työn suorittava toimiala.

Sopimus vaikuttaa valintaan.

Valitse vain sovittuja toimialoja

Määrä ja työ

Määrä määritellään juoksumetreinä, kappaleina tai neliömetreinä

Laskettu määrä antaa jokaiselle koodille työmäärän – mWu.

Koodirivin työmäärä sisältää suoran työn. Yhteenvedossa lisätään valmistelu, lopetus ja matkat.

Tietyt koodit eivät muodosta työmäärää. Ne sisältävät vain materiaalikustannuksen, esim. vuokrakustannus

Materiaali ja materiaalikustannus

Koodirivien materiaalit ovat muokattavissa. Mepsin materiaalihintoja voi muokata sopimuksessa.

Klikkaa materiaalia valitaksesi vaihtoehtoiset materiaalihinnat.

Rivin materiaalihinta on sinun hintasi (sis. alennukset ja korotukset).

Punainen viiva koodirivin materiaalissa tarkoittaa, että materiaali on korvattu omalla materiaalilla.

Keltainen viiva koodirivin materiaalissa tarkoittaa, että materiaali on haettu sopimuksen materiaalihinnastosta.
Tietyissä koodeissa vakiohinnat puuttuvat, jolloin tulee aina antaa oma materiaalihinta

Vähennys – vuosiluku ja ikävähennys (vain vakuutusyhtiöhankkeissa)

Ikävähennys määritellään prosenttilukuna.

Vakuutusyhtiön vakuutusehdot määrittelevät mistä koodeista tehdään ikävähennys.

Klikkaa koodirivin prosenttilukua muokataksesi sitä. Vähennystä voi muokata muuttamalla asennusvuotta tai prosenttilukua.

Esivalittu asennusvuosi koko tilalle määritellään kohdassa Mitat ja alat

Tyyppi – Kustannusten jako (vain vakuutusyhtiöhankkeissa)

Ei korvattavissa – Kustannukset osoitetaan vakuutuksenottajalle.

Lisätyö – Kustannukset osoitetaan vakuutuksenottajalle

Kommentit, tiedot ja roskakori

Kommentit – Lisää kommentti keskustellaksesi tilaajan/suorittajan kanssa kyseisestä koodista.

Tiedot – Näyttää koodirivin tietotaulun, jossa on nähtävissä tietoja koodista, historiasta ja materiaalista.

Roskakori – Poistaa koodirivin laskelmasta